Spennende CT

Nå er det leeenge siden sist. Men fikk en påminnelse i dag om at det fortsatt finnes noen lesere her inne.

Odin har det fint! Han er frisk og rask. Og vi har siden september trappet veldig opp på tiden han er uten respiratoren. Så nå er han faktisk uten respirator HELE dagen! Og ikke nok med det, men han har propp på kanylen. Det vil si at han bare puster gjennom nese og munn. Og det går over all forventning. Han har fremdeles Cpap med 8 i trykk på natt.

I går og dag har vi vært på St. Olavs. I dag tok de CT av lungene til Odin. For første gang var han våken under CT, og det gikk ganske greit. Det var litt utfordrende å puste ut og inn på kommando, og holde pusten etter både innpust og utpust. Men tror det ble bra.

CTen kan fortelle om situasjonen i lungene til Odin. Om de får nok luft eller om de har fortettninger som følger av mindre pustestøtte. Så dette er utrolig spennende! Så spennende at jeg nesten ikke klarer å sette ord på det. Dersom det er gode resultater kan det i beste fall bety dekanylering. Altså fjerning av trachen! Det er jo helt villt. Men samtidig kan også et dårlig resultatet bety at han bør øke bruken av respirator igjen..

Uansett hva resultatet på CT er mener legene at Odin bør fortsette med cpap på natt. Muligens på maske, dersom dekanylering blir aktuelt.

Legen skal ringe oss iløpet av neste uke for å gi oss resultatene. Bildene er allerede sendt til Rikshospitalet, så vurderingen blir gjort både der og på St. Olavs.

Deler til sist to bilder som er tatt med ca akkurat 5 års mellomrom. Det øverste ble tatt dagen før Odin fikk trachen. Da var han 4,5 måneder – og ting var rett og slett ganske crappy. Det nederste bildet er fra i dag. En helt annen gutt!

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top