Å suge i trachen

Småtrollene har funnet en ny lek. Nå suger Odin og Tuva i trachen til både hverandre og seg selv. Odin skulle gjerne ha sugd på ekte, og sier stadig “klare sjøl”. Og han hadde nok klart det selv, for han både spriter (på late), skrur på suget, tar sugemål (ikke riktig) og liksom-suger. Montro om vi kommer til det punktet at han faktisk kan suge selv, med alt det medfører av hygiene og korrekt sugeteknikk. Uansett har vi funnet ut at det må være lov å leke litt med utstyret av og til – for trachen må jo være litt lek og moro. 

Resultat fra CT

I dag fikk vi tilbakemelding fra St. Olavs etter CT-bildene som ble tatt i juni. Bildene viser at venstre lunge har vokst betraktelig, og at øvre del har god luftholdighet. Samtidig skriver legen at nedre del fremdeles er delvis sammenklappet. Venstre hovedbronkus er fremdeles i klem, og åpnes ved trykk fra respiratoren. Mer trykk = mer åpning. Derfor tilråder legen at vi fortsetter med CPAP som før, og med 4×30 minutter pause på kunstig nese. Alt i alt er jo dette gode nyheter, som viser at Odins lunger blir bedre. Samtidig er det litt nedslående at vi ikke kan øke pausene fra respiratoren. Vi fortsetter altså som før, og venter på svar fra Rikshospitalet (som både skal vurdere CT-bildene, bla. mtp. operasjon og ta ny bronkoskopi).

Ellers har vår lille familie det fint. Vi nyter at sommeren er i anmarsj. En av de største fordelene med sommer har vist seg å være at det blir betydelig mindre slim i Odins trach – hurra! Men her en kveld var det 10 sug på “rad”, så vi blir ikke helt kvitt slimingen. Under ser dere et ganske ferskt bilde av oss. Odin har fått sommersveis/pappasveis! Plutselig ble han en skikkelig storgutt.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top