22.11.2015

I dag er det 5 måneder siden vi flyttet hjem! Hurra! 😀

Odinsen har blitt en racer. Han farter rundt på gulvet i full fart. Slangene står stadig i spenn hvis vi ikke følger 100% med. Krabbing er en suksess, for han får utforske så mye spennende. Også reiser han seg opp når han kommer bort til noe som er i passende høyde. Det er fantastisk å se han bevege seg som alle andre barn. Av og til ser vi at han tar hensyn til slangene sine. Klatrer over dem, prøver å få føttene rundt dem osv. Men ofte snurrer han seg helt inn, og har slanger rundt hele seg. Eller han setter seg på dem, som igjen gir dårlig balanse. Men det går stort sett vel bra! Lekene hans er mindre interessant nå som resten av huset er “innen rekkevidde”, men han er fortsatt glad i bøkene sine, ting som lager lyd, ting vi kan bygge med (rive ned) og ting han kan bite på. Han har fått 8 framtenner, og 1 jeksel. Så det blir mye tygging og sikling. 

Han har blitt flink med lyder. Nå utforsker han stemmen sin, og prøver å “rope”, altså lage høyere lyder. Vi er spente på hvordan språkutviklingen blir når han er ferdig med trakeostomien. Nå sier han både papa og mama.. eller mer papapa og mamama. Det er superkoselig. Han vet hvem vi er, og kan godt si papapa i det Steinar kommer inn i rommet – eller si mamama hvis jeg går. Ellers er favorittordet “hei”. Favorittsangen er “gikk en tur på stien”, og han rågliser når vi starter å synge den. Favorittmaten er fremdeles frukt, men han virker og interessert i annen mat. Vi har begynt å gi han brødskive igjen, og det går veldig fint. Han øver seg på pinsettgrepet og spiser veldig gjerne selv. Vi har ikke veid han på ei stund, men han må ha strukket seg, for nå begynner heldressene hans å bli korte i beina. 

Det nærmer seg slutten av november, og vi har hatt en usedvanlig mild høst. Men nå begynner kulden å komme. Steinar og jeg har bestemt oss for at 5 gradersgrensen på respiratoren kan vi bare glemme, og at vi må prøve oss frem på hva den, slangene og Odin syns er greit. Den siste uka har vi vært ute flere turer i minusgrader(!!) og det har gått fint. Det er mye fukt i slangene til Odin, spesielt i de delene som er nærmest han (fuktefilter, whispersvivel), så vi er redde for at det kan fryse. Men foreløpig har vi ikke sett noen tegn til problemer. Vi er ikke lenge ute, og vi går ikke langt. Men det er godt for både liten og stor å få seg en tur ut. Odins motto er: ut på tur, aldri sur!

En blogg om å ha verdens fineste sønn, og hvordan livet og hverdagen er når han er alvorlig syk. Våren 2016 kom lillesøster til verden.
Posts created 428

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top